torsdag 1 november 2007

Savojkål


Ni som känner mig vet att jag länge har varit ett fan av Ekolådan. Save the world - save the family. Ligger det savojkål i lådan, blir det savojkål till middag liksom. Och sen några av alla de där frukterna till efterrätt. Idag inför middag på tu man hand med ettåringen, grabbade jag den däringa kålen, skar den i strimlor, tog fänkål, potatis, morötter och röd lök och skar i lagoma ettårsbitar och kokade det hela i kycklingbuljong en liten stund. I med smulad fetaost, pressad citron, finsalt och peppar. Åh så gott. Ettåringen var i sjunde himlen.
Och det här säger jag eder: detta hade inte hänt om jag inte hade haft ekolådan. Aldrig hamnar savojkål bara sådär i min kundvagn. Så är det med mig.
Nä, nu skall jag titta på Kustbevakarna på Kanal5 och spana efter Gunnar Ph. Sen nattinatti.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nä nu blir jag sugen på savojkål minsann. Det var ju inte illa.

Beata

elisabeth sa...

annars kan jag tipsa om bloggen familjenbra.blogspot.com, där finns ett helt fantastiskt recept på savoykålsdolmar. testa dom, och ettåringen hamnar i åttonde himlen, minst.