lördag 17 november 2007

Lumberjack breakfast


Det som ser ut som pannbiffar i stekpannan är faktiskt .. tada ... amerikanska pannkakor. Den som ser så glad ut bredvid är grannfrun herself som gjorde succéfrulle imorse. Jag tänkte att nån annan kanske ville imponera på sin familj den också - så här är receptet.* Extra bra är att pankisarna faktiskt bara tar 10 minuter att blanda ihop och steka. Jag tog småbitar av banan i halva smeten och det tyckte halva familjen var jättegott. Man kan ju ha i en massa annat också. Blåbär till exempel. Vi hade lönnsirap och granatäpplekärnor till. Det var vackert som i en kokbok.

3 dl vetemjöl
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl naturell yoghurt
1 msk olja
1 ägg

Blanda allt torrt först. Rör sen i yoghurt, olja och ägg. Smeten är supertjock. Stek på medelvärme. 1-2 msk smet per pannkaka. Servera med lönnsirap och frukt, typ.

* Receptet är hämtat ur überpräktiga (känns inte så lite hemkunskap om ni förstår vad jag menar) men braiga "Mat för barn och deras föräldrar" av coop-kocken Latifa Lindberg

(se där Femina-Jennie - du slapp morgonmackan, men fick pankisar! Puss)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu blev jag ju ÄNNU hungrigare. Puss! /fd-Femina Jennie

Grannfrun sa...

Bra, baby. Jag läste nämligen din krönika i senaste Femina, där du outade att du är så jävla trött på alla info du får genom bloggar, facebook mm - att du INTE ville veta vad folk åt för morgonmacka... och då tänkte ja: HA nu skall hon få receptet på min frulle. :)
I love att vi är olika. :)