måndag 12 november 2007

Klimatångest 2


Kolla: ytterligare ett fynd i kategorin barnböcker som behandlar miljöfrågan. "Välkommen till tippen" av Annelie Jordahl är så välkommen så. Jag har inte läst den, men fick just info om att den anlänt till biblioteket här i stan, så jag får hoja dit och kolla. (Jag blir extra glad över att författaren är Annelie Jordahl - jag har faktiskt just precis läst om hennes tankeväckande "Klass - är du fin nog", som förresten är jordens snyggaste bok - något som jag väl aldrig kommer kalla "Välkommen till tippen" för...).
Så här står det om "Välkommen till tippen" på förlagets sajt:
"Följ med Freddie och Mörten under en dag på deras arbetsplats återvinningscentralen. Hit kommer en strid ström av människor för att lämna sopor av allehanda slag. Allt från trädgårdsavfall till glödlampor, datorer och möbler. Under bokens gång får läsarna också lära sig mer om sopsortering och återvinning. (4-8 år)"

2 kommentarer:

Lisa sa...

Jo, det är ju bra. Men det låter ju inte jättekul, va? Lite gäsp. Kanske funkar lika bra att somna till som Halvan-böckerna?

Grannfrun sa...

jo, helt klart kommer den dessutom platsa under kategorin "barnböcker som lär ut saker som jag som 37-årig högutbildad inte hade en aning om".