söndag 4 november 2007

Klimatångest

Jag har klimatångest. Såg Al Gores "En obekväm sanning" för ett tag sen och kan inte släppa tanken på växthuseffekten speciellt långa stunder. Vi måste göra nåt! Själv funderar jag på att joina Asfaltsdjungelns indianer, och börja lufta däck på alla stadsjeepar här ute i förorten. Moget? Javisst!
Ytterligare ett tips till fars dag: "Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det vara för sent" av Andreas Malm.

4 kommentarer:

Johan Ahlin sa...

Go Tinni Go, men glöm inte att en 4år gammal volvokombi(2003:a) släpper ut mer skit än en ny stadsjeep, utsläppen ökar ju äldre bilen är...

Grannfrun sa...

Jag vet. Men människor som väljer att köpa en stadsjeep i dag har dels pengar, dels gjort ett (obegripligt) val. Det kanske inte en familj i en äldre Volvo gjort? Det är dyrt att köra miljöbil.
Men: our Volvo has got to go. Men på senare tid har jag tänk vi gör jordklotet en tjänst om vi behåller denna beninslukare - vi kör nämligen den ganska lite. En ny förare kommer troligtvis köra mer. Kan man tänka så?
Men vi vill i alla fall ha en annan, mindre bil att ha som symbol för vårt ambitiösa miljöengagemang (he he).

Johan Ahlin sa...

Mkt bra resonerat, miljöbilar är dyra om man vill ha fancy stuff, nöjer man sig med mellanklass, har i stort sett alla fabrikörer etanolbil från 150 papp och uppåt.

Lisa sa...

Det som gäller är att köra så lite bil som möjligt. Så är det. Oavsett storlek, miljöbil eller bensinslukare. Skippa bilen så ofta du kan. Cykla! Gå! Ta bussen om du måste. Men låt bilen stå.