torsdag 29 november 2007

Julstrategier?


Okej: vad skall vi ha för strategi inför julen då? Jag menar för att vara så klimatsmarta vi bara kan. Ångesten är större än någonsin hos grannfrun efter morgonens artikel om permafrosten i Dagens Nyheter. Vi bara måste göra allt vi kan för vår och våra barns framtid på den här planeten! (Ni hör ju, ångest är det ju - helt klart)
Förra året köpte jag närproducerat. Jag rände runt i små trendiga butiker på söder och köpte grejer som var designade och tillverkade av balla söderbor (i princip).
Det är en idé.
En annan, som jag funderar på i år, är att köpa tjänster. Teaterbiljetter, till exempel. Eller två leveranser av ekolådan. Eller en resa till Afrika (med tåg).
Man kan ju också fundera över att strunta helt i klapparna, något som varit på tapeten i min familj sedan slutet av 80-talet, men av någon anledning inte blivit av. Det giriga julklappstrollet sticker fram sitt fula tryne och alla backar nån gång runt den 20 december. För det är ju ganska trevligt med klappar ändå.
Men: I love Stadsmissionens kampanj i år: MINNS DU VAD DU FICK I JULKLAPP FÖRRA ÅRET?
Läskigt, eller hur. (För ni kommer inte ihåg, erkänn!)

Vad har ni för strategier? För snälla, säg att ni också funderar på klimathotet!

3 kommentarer:

Lisa sa...

det kan du tro! gulp. Betydligt färre julklappar blir det i år. Belysningen får timer och adventsstjärnan släcks när vi lägger oss.

Anonym sa...

En jul för några år sedan köpte jag alla (och då menar jag ALLA) klappar via olika välgörenhetsorganisationer. Det var första hjälpen-kit från Röda korset, barnmedlemskap i WWF, lotter från Cancerfonden m.m. m.m. Vissa släktingar undrade nog om jag hade "blivit märkvärdig", i år väcker samma strategi säkert inte lika mycket uppmärksamhet.

Grannfrun sa...

det är ju också en strålande strategi. jag minns detta. det var modigt av dig.