måndag 18 februari 2008

Natti natti

Innan jag knyter mig måste jag bara dela med mig av två grejer till.

1. Intervjun jag gjorde idag med tjejen som oönskat blev med barn i 12-årsåldern och sen blev utkastad hemifrån var den värsta jag gjort i hela mitt liv. Inte på grund av ämnet, faktiskt, utan på grund av att jag genomförde den tillsammans med en belgisk journalist som var så okänslig att jag baxnade. Hon betedde sig som om det var ett polisförhör: "var lärde du känna pojken/den blivande pappan", "varför följde du med honom hem", "vad trodde du skulle hända hemma hos honom sent på kvällen?". Såna saker sa hon under hela intervjun, saker som liksom kastade skulden på tjejen. Jag försökte förhindra hela situationen, men ju mer jag la mig i desto surare blev hon (den andra journalisten). Till slut nästan bråkade hon och jag, väldigt opassande. Som tur var hade vi en underbart mjuk kvinna som var vår tolk, och jag hoppas och tror att hon mildrade frågorna.

2. Of course har vi en man i vår grupp (en europeisk) som hela tiden vill prata lite för länge och mycket om sex när vi är inne på ämnet - och det är vi ganska ofta eftersom hela den här resan fokuserar på sexuell och reproduktiv hälsa. Jag är som en blodhund när det kommer till såna gubbar, och jag skulle vilja skrämma bort honom med ett rejält morr. Vi får se om jag lyckas med det under veckan. Grrrrrrrrrrrrrrrrr.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Tinni, bit honom från mig, jag får creps av den typen av män som är så jäkla sexfixerade så det tänds en låga i ögonen så fort man närmar sig ämnet i fråga i en diskussion.

// Lina

Anonym sa...

Bra att du bet ifrån Tinni. Underbart att du är där!!! Du kommer att göra så mycket bra med den där resan. Hoppas du säljer många artiklar. Det är verkligen ett viktigt ämne.

Lycka till vännen!

Din partner in crime som sitter och jobbar på icke-exotiskt svenskt stadsbibliotek, men som fortfarande känner den vietnamesiska solen i huden.

Johan Ahlin sa...

Bra Tinni! På dem bara, båda två! Sen undrar jag om ni är i "Dar" för era intervjuer eller om ni är på landsbygden också?!

RANA sa...

Ber en from liten bön om att du INTE ska morra, utan kanske snarare skicka iväg en välavvägd spark i skrevet på väderbörande..? Lycka till! :-D

Grannfrun sa...

tack för support. jag orkade varken morra eller sparka, jag körde ignorera-totalt-tekniken istället.
Och Johan: vi var i Dar i tre dar, sen ut på bygden.