tisdag 8 januari 2008


Vad inspirerande filmen om Jean-Paul Sartre och Simone de Beauvoir som SVT visade ikväll var! Marc och jag kved av vanlighetsångest här hemma i soffan i radhuset. Imorgon och på onsdag kommer mer om de två filosoferna. De programmen kommer i varje fall inte jag missa.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vilken fantastisk kvinna Simone var. Oj, den som orkade leva som hon. Fast det kanske ändå är emr vilsamt i längden?

Johan Ahlin sa...

Tack för tipset Tinni, mkt bra, och äntligen fick man förklaringen till varför han kallade henne Castor, det hade varit mkt roligare med ursprunget Beaver som J-P syftade på. Jag satt faktiskt och väntade på den enda "bävertesen" jag kan(Man föds inte till kvinna, man blir det.), då dammar hon i med en ännu bättre i stil med att "degen i den egna plånkan ger frihet för kvinnan", hjälp, jag har ju inte läst "Det andra könet" men borde kanske...

Johan Ahlin sa...

Bara...

Trots det utsvävande livet med olika relationer fick hon sin första orgasm i 40-års åldern, viktigt eller oviktigt? Det förtar lite av det romantiska skimmer som omger hennes "avtal" m Sartre.