fredag 4 januari 2008

Den är lite intressant den där artikeln på DN debatt idag, den som de sen pratade en lång stund om på Studio Ett i eftermiddags. "Vi kan inte bortse från jämställdhetens baksida" är (som vanligt när det gäller debattartiklar) en missledande rubrik, tycker jag. "Vi kan inte bortse från att jämställdhetsarbetet är svårt", hade varit bättre. För det är det ju. Men informationen att det bråkas mindre om jämställdhet på kontinenten känns meningslös, det bråkas mindre om en part offrar och fogar sig - men är det något att jämföra med? Och att risken för separation ökar om en man blir arbetslös, men inte när en kvinna blir det, det känns ju som en klockren anledning till att förändra våra könsroller.
Jag tycker ändå att artikeln var intressant, jag är helt säker på att det finns någon slags trygghet i våra könsroller. Men det finns det nog i en fängelsecell också?
(Bra jämförelse?)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken fruktansvärt meningslös artikel, tycker jag. Vad är det egentligen de säger? Vad vill de? HUR ska politikerna ta hänsyn till att vanliga människor tycker att det är svårt med jämställdhet i praktiken, på hemmaplan? Det är klart att det är svårt! Men det är inte anledning att ge upp. Tvärtom är det ju, som du ju skriver Tinni, ytterligare ett skäl till varför politikerna bör göra mer, genom till exempel en individualiserad föräldraförsäkring. Då skulle många knutar lösas upp. Mycket skulle hända på väldigt kort tid. Mycket skulle fortfarande vara svårt, men då skulle vi komma en bit framåt.