onsdag 10 november 2010

November

Jag har lusmedel i håret, tror att jag nästan pajjade mina bruna läderstövlar genom att gå för länge i slasket idag, vill gå på Håkan Hellström på lördag men har inga biljetter, försöker sluta dricka kaffe för det gör mig helt plötsligt helt darrig, har grälat med åttaåringen som inte någonsin vill öva på sina pianolektioner, tror att jag har en majestätisk förkylning på gång och på tv tjatar de vidare om den där kungaboken som jag är så sugen på att läsa med för snål för att köpa. Jag försöker sälja in jobb men ingen vill köpa, det ligger legobitar över hela vårt golv och de har legat där sen i söndags, och om jag tittar snett till höger ligger en räkning från ett byggvaruhus vi lyckligt shoppade loss på i somras. För över 20 000 tydligen. Jag gick just med i Facebookgruppen Klädutmaningen (köp inget nytt, använd det som finns i garderoben) i ett desperat försök att se något gott i att jag tycker att jag inte har nåt att sätta på mig även om min garderob är full - och i det faktum att jag inte har råd att köpa nya. Innan fyraåringen somnade sa han följande: "Killar är starka. Tjejer är smala." Åttaåringen somnade alldeles för sent för det kliade så i örat på henne.

Snart blir det bättre va?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att du får mig att le. Igenkännande. Intressant hur samma läge kan kännas så olika beroende på hur man känner sig. Just vid såna ganska deppiga tillfällen letar jag upp kloka personer som gör mig glad och ger mig hopp. Du har den hoppfulla effekten på mig!

Min 3-årige son är redan säker på att tjejer åker röda bussar och killar blå.

Unknown sa...

Ja fy fan, men boken har du på måndag kväll, sådeså. Pepp!

Grannfrun sa...

LisaMaria - du fattar inte hur glad du gör mig. Inte enkom för boken utan för att jag har en vän som du - är som en helt underbar vardagstomte. Puss!

Grannfrun sa...

Och tack anonym! Jag blir glad för alla livtecken från läsare. Såna behövs.

Rebecka Edgren Aldén sa...

Älskar ditt briljanta inlägg vännen! Så där känner vi alla ibland. Jag har dålig hy och en bilring på magen som jag inte vill ta med till Asien. Blev avföljd av två coola människor på twitter, två som jag känner, två som är kompisar med varandra. Samtidigt. Jag drömmer mardrömmar om hur de satt och dissade mig och sen samtidigt tryckte på avföljarknappen. Känner mig som en tönt! Också för att jag bryr mig. Kändes befriande att komma hit och läsa om dina bekymmer! Kram!

Egi sa...

kolla gärna in min blogg

Enna sa...

Underbar bild! Härlig kontrast mellan den coola lampan och den trötta grannfrun :)
Jag har en unge som håller på och slå ihjäl sin blockflöjtsövande syster.

Ana sa...

Jag har en grej. När allt är så som du skriver, så tänker jag: Om två veckor kommer allt vara på ett annat sätt. Så går tiden, och två veckor senare tittar man tillbaka och då ser man - fan i mig, det ÄR verkligen helt annorlunda! (kanske till det sämre i och för sig, men lika gärna till det bättre)

Grannfrun sa...

Jag fick tag på biljetter till Håkan! Och tack till er gullisar som peppar.

Christina sa...

Haha snart blir det bättre! Kanske redan blivit det utan att man märk det, känns mest när det inte är bra! Känner igen mig i ALLT! Kram C