tisdag 30 november 2010

Knausgårdfeber


Jag läser första delen av Karl Ove Knausgårds "Min kamp". Så sjukt bra. Alla som är intresserade av att minnas hur det var att vara ung på 70- och 80-talen och alla som är intresserade av att läsa en unik skildring av hur det är att själv vara förälder kan läsa denna p ä r l a.

Jag läser sakta. Vill inte att den ska ta slut. Men det bästa är att när den tar slut så finns det fyra till att läsa vidare i. Knausgård, född 1968, har skrivit en biografi i fem band om sitt liv. Det är en bedrift, jävlar i mig. Långt för att vara om en såpass ung och okänd man, säger ni? Inte alls, säger jag.

4 kommentarer:

kettil sa...

han är inte helt okänd, tidigare romaner har sålt ruskigt i norge och självbiografin har diskuterats otroligt mkt... googla på norska sajter

Grannfrun sa...

Nä nä, men han har ju liksom inte varit generalsekreterare i FN eller operadiva eller något sådan, som biografiskrivande personer ofta varit.
Och det är ju coolt.

All is pretty sa...

Jag bor i Norge och här har det det varit Knausgårdfeber länge. Lika länge har jag varit nyfiken på böckerna men ännu har jag inte kommit till skott. Mycket på grund av att jag helst skulle läsa dem på norska men att norska böcker tyvärr är så mycket dyrare än svenska... Får se om de kanske rear ut de första böckerna i sviten nu till jul, då är det nog dags att slå till!

Grannfrun sa...

Ja - då ska du slå till. Absolut.