tisdag 9 november 2010

Grannfrun hyllar Limpan

Det är skoj att hylla - jag har gjort det en hel del det senaste och tänker fortsätta lite till. Just nu tänker jag hylla Eva Lindströms ganska många år gamla "Limpan är sugen". En liten bok om att ha dåligt samvete, och en bok som helt saknar text. Hela handlingen går lätt som en plätt att fatta ändå, för Lindströms naiva teckningar är supertydliga.

Minsta treåring fattar att tanten på restaurangen är hungrig och glad över sin korv, att hunden Limpan är sugen på densamma, att tanten struntar i det och glufsar i sig hela korven själv och att hon sen får dåligt samvete över det och inte kan sova om natten. Hon kan absolut inte sova, och hon bestämmer sig för att leta upp hunden och steka en korv till den. På sista bilden förstår man att det är trevligt att äta tillsammans och att det går att göra något åt sitt dåliga samvete.

Jag hyllar hyllar hyllar.

PS: När jag googlade på Limpan såg att att något som heter Lisbet Gabrielsson Film AB har filmrea, och på den rean är Limpan med. Här kan du till exempel köpa en dvd med tre animerade filmer av Eva Lindström ("Lutning", "Äventyrspizza" och "Limpan är sugen" - speltid ca 15 minuter) och ett matinépaket som heter "Örnar, Björnar och en Hund" som är 48 minuter lång och innehåller "Örjan den höjdrädda örnen" (efter Lars Klintings bok), "Nallars väntan" (Christina Björk) och "Limpan är sugen".
25 spänn per dvd. Julklappstips. (fast filmerna är slut hälsar Lisbet via mejl. synd)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt bra med såna tips. Här ska köpas julklappar. Mer sånt. Gillar när du skriver om äldre böcker - alla andra skriver bara om nyutkommet.

/Magnus P

Grannfrun sa...

Filmerna är slut hälsar Lisbet.

Anonym sa...

Limpan är en superfavorit! Garanterad igenkänning hos alla åldrar.