måndag 3 mars 2008

Jobba natt

Har ni sett reklamfilmen där två män, en äldre och en yngre, sitter i en bil och pratar. Den yngre ber den äldre om råd: hur skall han få bättre balans i livet, hinna med sitt jobb under dagen så att han kan komma hem i vettig tid. Den äldre sneglar på den yngre och svarar ungefär: "du menar komma hem i tid för att kunna hjälpa till med matlagningen och städningen och sånt?". Sen tittar de på varandra i manligt samförstånd. Typ.

...

Jag kommer inte ihåg vad detta är reklam för, men det är en ganska intressant film, håller ni inte med?

I senaste numret av Amelia beskriver journalisten Mats Glaad ytterligare manliga yrkeshemligheter. Han jobbade tidigare på killtidingen FHM (For Him Magazine - nördigt namn, jag vet), men har nyligen gått över till Amelia.
En skillnad han observerat mellan de olika arbetsplatserna är att på FHM spelade de tv-spel hela veckan, och satt sen till klockan fyra och jobbade natten före deadline
På Amelia jobbar folk på dagarna och ser till att bli färdiga till klockan 17 ungefär.

En annan (som Mats Glaad skriver om):

På FHM säger man "Nej, nu skiter jag i det här" när man går - och ingen bryr sig.
På Amelia säger man "hej då", och de andra svarar "hej då", när man går.

(Nej, jag tillhör inte kategorin som tycker män är grottvarelser, men ...)

Hej då

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha ha. Reklamfilmen var ju döbra. För hur kul är det där hemma mellan 17 och 19? Nä, bäst att vara lite upptagen då kanske? I alla fall lite då och då. Ibland kan man lära sig av grottmän.

Ha ha
pella