torsdag 20 december 2007

Stickgraffiti


Nu skall jag bege mig till närmaste garnaffär. Måste nämligen hotta upp min förort med lite stickgraffiti. Är det inte så underbart att man smäller av? Detta urgamla, traditionellt kvinnliga hantverk gör ju underverk i grå stadsmiljö, och säkert i idyllisk förort också. Jag såg det först för några veckor sen, på lyktstolpar i Götgatsbacken, och föll som en avsågad fura. Läs mer på stickkontakt (där jag hämtade bilden), bland annat. Och hjälp till att göra världen lite mjukare du med! Fram med stickorna.

5 kommentarer:

Hanna sa...

Jag såg en i somras, även den på söder, men sen dess så har det varit tomt. Trodde att dom hade gett upp. Tur att ni som kan sticka gör världen lite vackrare. Vi andra njuter bara.

Anonym sa...

Underbart!! Synd bara att man varken kan eller har lust att lära sig sticka..

Anonym sa...

har sett desa verk på flera ställen i sthlm och nu har jag även sett det på en lyktsstolpe i visby... man blir ju så glad när man ser dessa underbara små kreaktioner

Sofia

skall genast be min mamma om en sticklektion

Anonym sa...

hej, har någon sett rondellhunden i orminge som denna regniga o blåsiga natt fick en varm och skön halsduk. Finns det några/någon i området orminge saltsjö-boo osv som är intr av att vara med i en stickgraffitigrupp el en stickgrupp i största allmänhet. Hör gärna an er.

Anonym sa...

Angående rondellhunden i orminge har jag en del bilder. Skall lägga ut dem så fort jag har lärt mig hur. Som sagt intresserade; hör gärna av er.