lördag 29 december 2007

Speltips, please


Vi är i speltagen här hemma, men nu kan vi "Den försvunna diamanten", "Yatzy", "Finns i sjön" samt "Pingu på skattjakt" (zzzzzzzzzzz) och "Bamses fyra i rad" om man säger så.

Har ni några bra tips på kul spel? För speltokiga femochetthalvtåringar och hennes föräldrar.

5 kommentarer:

Ana sa...

Vi har råttfällan här hemma. Inte så superkul för vuxna men det går att förstå även för 2,5-åringen här hemma - åtminstone någotsånär. Alltså en massa pluppar i tre färger - rött, blått, gult, som man drar ur fällan utan att träbommen rör sig. Gör den det, måste du låta den andra ta över. Så får man tre poäng för de röda, två för de blå och en för gula (de är minst). Ibland får ungarna spela det så kör föräldrarna backgammon bredvid här hemma.

Johan Ahlin sa...

Kinaspel, Fia m knuff, Schack faktiskt. Sony playstation 2 med singstar... Sistnämda helt klart trashigt men otroligt kul.

Marieinwonderland sa...

Småspel med sagofigurer funker bra. Var i Stockholm i sommer og kjøpte noen spel på Junibacken, kort med Gubben Pettson og Findus. Man skal finne hva som blir 10 til sammen. Stigespill (snake and ladders) funker også bra! (Min sønn, 5 år, elsker det)

Grannfrun sa...

Oh! Råttfällan minns jag. Kul! Och fia med knuff är ju en klassiker. Och det där med petson och matte tror jag femåringen skulle gilla. TACK för tips.
Och johan: ring mig så kommer jag och så sjunger vi singstar. anytime! (om jag vågar förresten... ditt musikaliska öra kommer få spatt) :)

Grannfrun sa...

Måste också meddela att Otello funkar fint - men det ryker ur både femåringens och mina öron framåt slutet av varje omgång...