tisdag 9 oktober 2007

Unisex

Jag gillar Polarn och Pyrets senaste unisex-satsning jättemycket, men hallå: när jag var inne för att handla lite igår var ändå den första frågan jag fick när jag bad om hjälp klassikern "är det en pojke eller en flicka?". När jag frågade ut expediten lite om vad kunderna säger om att kläderna hänger ordnade i färger nuförtiden (istället för pojk och flick), berättade hon att en hel del kunder ogillar detta! De blir osäkra. Speciellt de som har alldeles nyfödda.
Så är det.

3 kommentarer:

Lisa sa...

Om det är så illa att nyblivna föräldrar känner sig osäkra på hur de ska klä sina bebisar är det är det banne mig på tiden att det satsas på unisexavdelningar. Hoppas innerligt att fler affärer följer Polarn & Pyret!

Anonym sa...

Jag tycker det mest underbara är att folk faktiskt känner sig hotade av att vissa affärer (PoP) har en unisexkollektion. Det är som att de inte förstår att valmöjligheterna och möjligheterna för självbestämmande för alla ökar, istället för att butikerna ska bestämma genom avdelningar och tryck, vad som passar till vem. Jag blir så trött.

Grannfrun sa...

Man blir trött. Supertrött. Men vi måste fortsätta fundera över vad det är som gör att folk så krampaktigt vill hålla fast i och förstärka könsrollerna. Antagligen finns det en hel del trygghet i en rosa body med spetskant och texten girl i nacken? För föräldrarna menar jag. Trygghet i en orolig värld. Eller vad tror ni?