tisdag 2 oktober 2007

Filippa och Muminmamman


Det här var riktigt bra skrivet av Katerina Janoch. Kanske fattar ni inte varför, men det får mig att tänka på mitt inlägg om Muminmamman längre ner. Hur man än vänder sig så har man sin stora feta, eller lilla vältränade, eller platta och bortglömda, rumpa bak.

Så här skriver Katerina (bland annat):

"Bakar Filippa i tidningen? Jamen då är hon en präktig apa som ger andra dåligt samvete med sitt bländvita Colgate-smajl och sina fluffiga perfekta kakor.

Bakar INTE Filippa? Jamen då är hon en kallhamrad karriäristhyena som bara tänker på sig själv medan hennes stackars tre barn bara får äta Findus-bullar.

Är Filippa snygg? Jamen då är hon en ytlig tillgjord posör som bara månar om sitt yttre, springer på tandblekning och gör sig till och fixar hår och naglar, då är hon ju ingen riktig mor.

Är Filippa försummad? Nämen då är hon inte representativ, då får vi skämmas och kan inte "rikets första madam" skaffa en kunnig stylist som hjälper henne på traven? Hennes klänningar från Lindex och H&M får kritik, kan hon inte klä sig med stil o klass!"

2 kommentarer:

Johan Ahlin sa...

Såhär skrev Kielos för länge sedan;
http://www.expressen.se/1.496978

Å såhär tyckte jag då;
"Jag skulle blivit mer imponerad om Filippa erkände att hon då och då får nån slags panikångest, bleker tänderna en gång i halvåret, tonar håret varannan månad för att slippa "gråstänk". Samt att hon inte har nåt fungerande sexliv längre.
Det borde vara mer rimligt om man kollar in både hennes och Fredriks veckoschema."

Å såhär tyckte andra bloggare;

http://isobelsverkstad.blogspot.com/2006/12/katrine-on-filippa.html

Grannfrun sa...

Men inga kopplingar mellan Filippa och Muminmamman så långt ögat ser...
;)