onsdag 10 oktober 2007

Boktips från ettåringen


Två grymma lästips för ettåringar:
"Bäbis arg" av Ann Forslind är bara för härlig. Den knyter dessutom an till det våld som är så aktuellt i dagarna. Om barn inte får lära sig att hantera sin ilska kan det bli problem längre fram i livet - det har vi ju bevis för. Jag satt faktiskt och pratade med en barnpsykolog för ett par timmar sen, och hon underströk hur viktigt det är att inte tysta ner eller avleda små kottar som är arga. Och bäbisen i "Bäbis arg" blir tvärsur när han inte får leka med saxen. Men han får inte ändå. Sen blir mamma också arg. Hjälp. Sen blir de sams. Min ettåring fullkomligt tokälskar bilden där bäbisen är arg. Förmodligen känner han igen sig.
En annan favorit (enligt min ettåring i alla fall) är Jan Lööfs nya pekbok i avtorkningsbart och sådärtjocktpapper ni vet, som heter "Nu skall vi köra". Den är lika enkönad som Jan Lööfs böcker brukar vara (förutom en dam i Jeep på en sida...), men väldigt fin och meget intressant tycker ettåringen. Brum!

Vassego gullungar!

1 kommentar:

Lotta Lundgren sa...

Bäbis arg är den enda bok vår unge vill läsa (han är strax över ett år). Han vrålar av glädje när själva bäbisen får spelet. Ibland blir han så upphetsad att han måste slå igen boken och kasta den över hela rummet. Det kallar jag god litteratur.