onsdag 23 februari 2011

Orka fatta


Ni vet en sån där person som säger att de fattar inte hur nån hinner med facebook. Som tycker att bloggare ska skaffa sig ett liv på riktigt istället för att hänga på webben, en sån som kollar på en med lite avsmak när man pillar med sin mobiltelefon.

Ni vet en sån.

Är ni sugen på att ha en sån hemma i bokhyllan kan ni köpa "Det är en bok!" av den amerikanske författaren Lane Smith - en bok som enligt förlaget är "raka motsatsen till Ipad". En apa visar en bok för en åsna, och åsnan ställer den ena mer osannolika frågan efter den andra: "kan den blogga?", "behöver man ett användarnamn?" och "kan den twittra?". Eller hur. Vill du ha en inbunden teknikfientlig 40-talist som gnäller på att barnbarnen sitter för mycket framför skärmar så köp. Annars kan ni köpa en bra bok och läsa för barnen.

En ytterst irriterande bok om ni frågar mig. Och jag älskar ändå böcker.

(Adlibris testar en ny tjänst. Länkar jag till boken hos dem, så länkar de till inlägget här på bloggen. Känns lite reklamigt. Eller?)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men, vad olika du och jag har läst den här boken. För mig handlar den om att skärmar är sådan vardag i våra och våra barns liv att vi måste komma ihåg att det går att sätta sig med en bok då och då också. Jag är inte på något sätt orolig att min son INTE ska anpassa sig till vårt digitala samhälle, däremot oroas jag ibland att han inte ska känna kärleken till pappersboken som har en så stor plats i mitt hjärta!

Lisa sa...

Jag tycker att det är jättebra att kunna läsa en oberoende, seriös kommentar till böckerna så om Adlibris länkar är väl det bra. Du behöver ju inte bara skriva gott om böckerna, antar jag. Och se så bra det blir med en kommentar som den från "fullbokhylla", som ger sin syn på boken.

Grannfrun sa...

Hej kära fullbokhylla! Jag delar din oro, men tänker att det är bättre att läsa en bra bok än denna (som ju irriterar mig, den känns nedtryckande).
Men den har ju fått fina recensioner för det mesta så du är inte ensam om din uppfattning.
Och Lisa: det har du rätt i.