tisdag 22 februari 2011

Bokrea


Kära Jennie och ni andra som frågat, här kommer grannfruns hetaste tips inför bokrean:

På Adlibris finns "Magic, Cilla och baby" av Eva Lundgren. Yes! Det är en pärla, ett modernt abc där även du som förälder lär dig ett och annat användbart ord. Och underbara "Gogos vita barn" (ständigt på topplistan här hemma) av Barbro Lindgren och Anna Höglund ett fynd: 45 kr.

"Olga, Stefan och indiankällan" av Helena Willis för 45 kronor om den tvära bruden Olga och hennes söta häst (för 3-6 åringar) och Billy-böckerna "Billy och Bollen" samt "Billy och grisarna" (av Mati Lepp och Birgitta Stenberg) för 49 kr styck är också fina tips. "Hämta Joel" av Emma Adbåge, 40 kr, handlar om en familj som adopterar, "Kanin-paket" av Lena Andersson är suverän för de minsta, de under tre, och "När vi var ensamma i världen" av Ulf Nilsson är existentiell spänning för femåringar och större.

På Bokus hittar ni "Mollan och mormor" och "Mollan och bullarna" av Lena Andersson om Mollan som sover över och har mysigt på traditionellt Lena Andersson-idylliskt manér (49 kr). "Astrids äventyr innan hon blev Astrid" av Lena Andersson och Lena Björk är en bok för kanske åtta och uppåt om Astrid Lindgrens barndom för 67 spänn - mer biografier åt barnen! På Bokus finns också "Olga och Stefan gräver guld" av Helena Willis (45 kr) om samma kaxiga Olga som ovan och den fina pekboken "Var är kaninen" av Alexander Holmberg.

På Bokia finns "Mina och Kåge" och "Mina och Kåge drar västerut" av Anna Höglund för 39 kr styck - köp! - och Barbro Lindgrens "Nöff nöff Benny" för 59 kr. På Bokia hittar jag också Peter Cohens underbara "Olssons pastejer" för 59 kr. Och "Herr Bohm och sillen" av samma författare! Här finns också klassiska "Bajsboken" av Pernilla Stalfelt för 69 kronor - den kan man ju bunkra - och Pija Lindenbaums fantastiska "Siv sover vilse" för 79 kr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart med tips. Har köpt en hel hög till vår fremåring nu.
Toppen!

Henka

Anonym sa...

Jag med!