fredag 2 juli 2010

Sommarlänkar


Ett helt flak jordgubbar för hundra spänn, en båttur i bara linne, snart 18 grader i vattnet och en unge som envist upprepar "det är inte natt" när vi försöker natta vid niotiden (trots nyinköpta svarta mörkläggningsgardiner). Det börjar likna sommar bannimig.

Därför: vassego - några justa sommarlänktips.

Här visar Esbjörn Jorsäter, som gjort böckerna "Teckna ansikten" och "Teckna manga", hur man ritar det perfekta ögat. Åtminstone min åttaåring älskar detta, och vi har lånat båda Jorsäters böcker tidigare. Klart givande för en teckningsintresserad.

Igår sände SR:s Biblioteket ett specialprogram om barnböcker. Lyssna här, och kolla in den långa listan med somriga boktips från programmet här.

Ni som är i Stockholm under juli, missa inte missa inte missa INTE Parkteatern, gratis och underbart. Se speciellt Zebradans och Claire Parsons familjedansföreställning "Vispar du?" (rekommenderas från fyra år, spelas 14-18 juli under eken i Galärparken på Djurgården), eller Irma Schultz Keller som sjunger Joni Michell under samma träd den 17-18 juli. Magi förmodligen, för alla åldrar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag äääälskar när du tipsar om sånt här. Hinner själv inte med att kolla sånt här, men blir gärna uppdaterad av andra.

Pella-Bella