onsdag 16 juni 2010

Stefan Eklund och barnkultur utan vinjett

Jag har haft ett hyllningsinlägg till Svenska Dagbladets kulturchef på lut ett tag. Men så kände jag att jag kanske inte hade nog på fötterna. Men nu har jag det. Sen i lördags.

Stefan Eklund har varit varit Svenska Dagbladets kulturchef i lite mer än ett år nu, och han behandlar barnkultur som en självklar del av kulturen. Under ingen vinjett alls gjorde han (ingen specialreporter) till exempel en långintervju med Pija Lindenbaum efter att hon hade gett ut "Siv sover vilse" i höstas (och de talar om klassperspektivet i boken).
För några veckor sedan träffade han Kitty Crowther och ställde initierade frågor till henne, under vinjetten Böcker, ingen annat. (här). Och i lördags hittade man ytterligare ett uppslag om barnlitteratur, Stefan Eklund träffade Magdalena och Mikael Cavallin och pratade om civilisationskritiken i deras barnpoesibok "Gå inte fel kamel" (här).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänka sig, en stor stark karl, tillika chef, som intresserar sig för barnböcker. Man kan inte annat än att säga att världen utvecklas - åt rätt håll.
/Pella

Lisa sa...

hade det varit facebook hade jag klickat på "gillat"