söndag 6 juni 2010

Långa farbrorns byxfickaNär jag var yngre spreds en historia om en svensexa där killen som skulle gifta sig berusad fick gå runt på en parkeringsplats med en låda i famnen och fråga tjejer om hjälp med att få upp bilnycklarna som låg i hans ficka men som han inte kunde få upp därför att han bar lådan. Killen hade inga kallingar på sig, och fodret i fickorna var avklippta ... och ja, ni fattar. Urk.

Jag tänker på berättelsen när jag läser "Lilla Anna - kom och hjälp" från 1973 för barnen. Långa farbrorn sitter på marken och ropar på Anna. "Lilla Anna - kom och hjälp! Det är något i min ficka." Anna sticker ner handen i fickan och plockar ut olika mer eller mindre falliska föremål: exempelvis en sköldpadda, en snok, en fladdermus, en fisk och en fjäril.Hmmm. Skulle du sticka ner handen i denna mans byxficka?

Att detta fick passera?
Barnen läser ju inte in nåt sexuellt i berättelsen, men jag får god lust att tala med dem om att de aldrig ska sticka ner handen i byxfickan om främmande farbröder ber dem att göra det.

Ja, det var dagens moralkaka det.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Undrar vad våra föräldrar tänkte?

PS Jag gillade inte Långa farbrodern som barn. Dötrist.

Grannfrun sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.