måndag 19 januari 2009

Märkligt

Två tidsmässiga saker är ytterst konstiga:

1. Varför får jag dra upp ungarna vid 7.30 på vardagarna (och de är supertrötta och vill ingenting), men på lördagar och söndagar - ja då kommer de glatt hoppandes redan vid 6.50?

2. Varför är jag komatöst trött vid 19.30 och har supersvårt att hålla ögonlocken öppna när jag läser saga (jag kan falla i sömn på en sekund om jag tillåter mig), men när jag skall gå och lägga mig vid 23.30 då KAN JAG INTE SOMNA?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, så är det jämt hos oss. Ungarna gråter för att de måste gå upp på vardagarna och flyger upp på helgerna...
Fast jag ska väl vara tacksam över att vår yngsta är uppe halv sex, vardag som helg... Hon är i alla fall lite förutsägbar.
Suck.

Anonym sa...

Lilla O sover som en gris vardag som helg. Jag bara undrar hur det skall bli i tonåren? Han är gravt belastad av två sjusovande föräldrar och de har pratat allvar med oss i skolan om det här med att passa tider. Med oss vuxna alltså. Huvva.

Grannfrun sa...

Rebecka: snark. 5.30 - det är bara för tidigt.

Anonym: shit vad skönt! skolan börjar alldeles för tidigt tycker jag. det är faktiskt ett problem. varför skall man behöva dra upp ungarna och stressa iväg VARJE morgon. vad är det för fel med att skoldagen börjar 9? fritids skulle ju kunna vara öppet fram tills dess för de som måste lämna?

Lisa sa...

Håller med. Skolan borde börja kl.9.
Det har faktiskt gjort underökningar om det här. Barn, framförallt tonåringar, lär sig bättre om skolan börjar senare. Små barn och tonåringar behöver mycket sömn!