måndag 26 januari 2009

Mp3-äventyr

Efter fyra dagars influensa infinner sig i min familj något som egentligen borde vara ett naturligt helgtillstånd, nämligen l u g n. Vi såsar runt i pyjamasar, läser alla tidningar som finns i lägenheten, sover middag flera gånger om och hela härligheten kröns med att alla i familjen tysta sitter och slö-lägger pärlplattor samtidigt som vi lyssar på "Momo eller kampen om tiden" av Michael Ende, fint inläst av Vanna Rosenberg.
Jag känner igen stämningen från helger och lov när jag var liten. En mysig hmmm vad ska jag göra nu-känsla. Ett helt okej tillstånd som jag hädanefter ska sträva efter att framkalla mer här hemma. Utan influensa.
Angående "Momo eller kampen om tiden" så köpte jag den som mp3-bok via adlibis för 126 spänn. Jag är säkert sist i hela världen med detta, men det ger mig ändå en känsla av att behärska teknik och vara modern, liksom. Det hela var dessutom ganska lätt (även om det liksom känns lite märkligt att köpa nåt för 126 kronor som man sen inte ser röken av). Det vill säga det var urlätt så länge jag var på adlibris sida, lite knixigare när jag skulle packa upp zip-fil och hitta härligheten på min egen dator. Sånt måste bli lättare i framtiden. Men ändå: I´m a modern girl. Eller hur!
Nu: vård av influensasjuk tvååring. Lille gubben. (till honom har jag mp3-shoppat "Sagor för busiga barn" med sju folksagor och nån knepig grej av Lennart Hellsing, suveränt inläst av Sissela Kyle. Han somnar så fort jag sätter på den.
"Det var en gång en pannkaka..." zzzzz)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ah, den läste jag hur många gånger som helst som barn...undrar om den ligger kvar hemma hos mamma och pappa någonstans för nu blev jag sugen på att läsa den igen. =)

Anonym sa...

Älskar Momo, liksom oändliga historien. Läste de om och om igen!

När kan man börja läsa Momo? Hur gammal ska man vara?

Grannfrun sa...

Jag vet inte riktigt, den är ju lite komplicerad. Jag tycker att det där med åldrar och barnböcker egentligen är superkomplicerat. man tar ju till sig en bok på olika plan beroende på hur gammal man är. Testa vetja! Och berätta sen vad barnen tyckte. Min sexåring har inte riktigt nappat.

Anonym sa...

Missa inte Enskedespelets föreställning!
www.enskedespelet.com
/K