fredag 4 mars 2011

"En bok" - based on an app?

Se på denna knasiga och härliga man. Det är som att hela han går in för att bevisa att han är en man med barnasinnet kvar.
Det är monsieur Hevrvé Tullet, författare till nyutkomna "En bok" (som i flera tidningar och på många bloggar recenserats tillsammans med lika nya "Det är en bok" vilket känns relevant, båda två drar lans för boken mot datorn).

Hervé är nog en man som tycker att kreativtet är det viktigaste i livet. Och det är ju viktigt. Men konstigt nog så känns det som att Hervé slår knut på sig själv och skapar en bok som känns som att den är baserad på en app. "En bok" hade varit PERFEKT för iPad. Däremot är det i mina ögon en bok som på ett tydligt sätt visar just på en boks begränsningar. Den luras. "Gnugga på den gula pricken", vänd blad och den gula pricken har förvandlats till en blå prick. Skaka boken lite, vänd blad och prickarna ligger huller om buller.

Det underligaste är, att den verkar inte ens finnas som app.

Den fyra- och femåriga testpatrull som läst boken håller i och för sig inte alls med mig. De tycker den är kul. De skakar och blåser och vrider och vänder. Känns som en relevant avslutning på detta inlägg.

Inga kommentarer: