tisdag 11 januari 2011

Peter Cohen-brevetHej Peter Cohen. Jag är ett fan som har sett och läst allt du gjort - och jag vill så gärna att du ska göra mer! Var är du nu för tiden? Vad gör du? Vad funderar du på? Varför skriver du inte fler barnböcker? Gör fler filmer? Jag ser på wiki att du är sextifyra år och att du är författare, regissör, producent och möbeldesigner, och att det sista du gjorde i barnkultursvängen var fina, smarta, ömsinta och roliga "Boris och glasögonen" från 2002. Efter det är du mest känd för en snygg och minimalistisk bokhylla som du har designat. Du har inte lagt barnboksproduktionen där hoppas jag. På hyllan menar jag. Jag antar att ditt förlag ligger på dig och tjatar om att du ska skriva mer (eller hur Rabén och Sjögren?), och nu gör även jag det. I min familj vill vi ha mer! Vi vill läsa fler underfundiga mjuka berättelser med den stenhårda anarkistiska kärna som är ditt signum. Olof Landström är säkert med. Kom igen ba. På det igen, Peter!

För er som ännu inte är fans. Check this out:

1. Kalles klätterträd-filmerna från 60-talet
2. Farbrorn som inte ville vá stor-filmerna ("han fyller 33 i maj och har 45 i skor" rappar Gösta Ekman i introt. Ljuvligt. Lyssna och titta i klippet ovan.)
3. TV-serien "Magister Flykt" från 1984
3. "Olssons pastejer" (1988)
4. "Herr Bohm och sillen" (1991)
5. "Gustav och den snåla glasstanten" (1992)
6. "Boris och glasögonen" (2002)

3 kommentarer:

Farbror 77 sa...

Kalles Klätterträd-filmerna är från sjuttitalet, inte sextitalet.

m_sister sa...

Hittade en box som innehöll Kalles Klätterträd, Farbrorn som inte vill vara stor & Magister Flykt. Den ska inhandlas så fort pengarna kommer in.
Tack för en inspirerande blogg förresten.

Grannfrun sa...

Bra där Farbror 77 (fantastiskt alias by the way).

Den där boxen, m sister: wow!!!

http://cdon.se/film/kalle%2c_magistern_%26_farbrorn_-_box_%283_disc%29-7390839