måndag 12 december 2011

Julklappar till alla stygga barn

Här finns en lista där DN:s kritiker väljer de bästa barnböckerna från 2011.

Här är min lista:

"Pojken, flickan och muren" av Ulf Stark och Anna Höglund. För att den handlar om en pågående konflikt i världen. För att den handlar om en pågående konflikt i världen och öppnar våra sinnen för den. För att den handlar om en pågående konflikt i världen och såna får vi inte glömma bort. För att den handlar om meningsfullhet i all meningslöshet.

"Hej rädd!" av Joar Tiberg och Yokoland. För att den handlar om rädsla som ta mig tusan är den svåraste känslan som finns. För att den tar hand om rädsla på ett så vackert sätt. För att den inkluderar knasiga rädslor och säger att rädsla kan vara bra helt utan att vara pekpinnig. För att den är poesi.

"Jag ska försöka beskriva dig, precis så fin som du är" av Siri Ahmed Backström. För att den är helt fantastisk bok som i största enkelhet säger så mycket om vad kärlek borde vara. För att den pekar på vad kärlek och omtanke inte borde handla om. För att man när man läser den kommer på att man borde förlåta både sig själv och sina barn för allt operfekt som man har för sig och för allt operfekt som syns. För att man mår bra när man läser den och för att den framkallar ett jubel inne i en.

Sen har jag en till, jag får ha fyra för ingen bestämmer över mig.

"Prinsessor och drakar" Christina Björk och Eva Eriksson. För att den är så kul att läsa och för att den är så sagoboksaktig. För att man inte behöver oroa sig för någonting när man läser den. För att den är en perfekt kvällssagobok med sina fristående berättelser och för att mina barn bara älskar den.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack grannfrun. Jag köper alla fyra rakt av. Så där bara. Men var får man tag på Siris bok (som ju verkar underbar)?

Pia

Anonym sa...

Ska läggas på minnet. CalleMax är ju bara knappt två år. Men alla vet hur fort tiden går...

Morfar Örn

Klara sa...

Du bestämmer själv! Vilken insikt kloka männscha!

Siri sa...

Rodnar. Pia, boken finns på Kulturhusshopen, Rönnells, Under och Palaset, alla i Stockholm! Eller mejla mig (siri@siriahmedbackstrom.com) så ordnar vi saken per post.

Anonym sa...

Okej! Tack Siri.

Pia