torsdag 23 oktober 2008

Stackars Bolibompa?


Jag tror att jag har förklaringen till Bolibompas tittarras:
Det är så jävla svårt att titta på tv nu för tiden att ingen gör det. Först skall man hitta alla olika fjärrkonroller, sen komma ihåg vilken som gör vad och allra sist hitta barnkanalen bland alla kanaler.
Min barn får göra annat nu för tiden.
Jag får tuppjuck av digitalboxen. Tuppjuck.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Tror inte det... det är klart, är man riktigt liten så, men en vuxen eller ett barn över kanske 7 år kan definitivt inte bara lära sig vilken fjärr som behövs till vad (och så många har ni väl inte? I vårt fall en för TVn och DVDn, en för boxen. Worst Case är väl en för TVn, en för DVDn, En för Videon, en för boxen, men man kan faktiskt programmera de flesta TV-fjärrar att klara en eller flera extra funktioner) utan också komma ihåg kanalnummret (det är inte svårare att komma ihåg 22 än 2).

ecoloco sa...

Kan inte nån uppfinna en universalfjärrkontroll som funkar till precis ALLT - utan att man behöver programmera den: TVn, DVDn, digitalboxen, stereon, bakmaskinen, maken, lamporna, datorn...you name it!

Annika sa...

Där ser man hur olika det kan vara. Vi har sedan åratal bara "lärt" barnen två kanaler:
SVT1 dvs "ettan" på fjärren och så Barnkanalen, som är "Nittioåttan" på fjärren. Jag funderade kring problemet i veckan:
http://allasaker.blogspot.com/2008/10/vad-r-problemet.html

Lisa sa...

Våra kanalinställningar fastnar inte utan vi sitter och bläddrar runt varenda gång. Det du, avilan.

Katrina Lindqvist sa...

digitalboxen är sänt från stället som alltid brinner är mörkt och bebott av små gubbar med horn och svans. våra kanaler hackar oavbrutet och antingen kan man titta på 1+2 eller 4:an. Man vet aldrig vilket det blir just idag. Förutom att OM man hade velat se just Parlamentet på 4:an och ungarna faktiskt mot förmodan somnade innan det har tagit slut.. DÅ är det bara 1+2 som fungerar. och ljudet. ljudet som alltid ligger 1,5 sekunder efter munrörelserna. puh.
tacka vet jag internet.

Grannfrun sa...

Jag upprepar: tuppjuck! Och jag är 38 år.