onsdag 11 juni 2008

Filmtips


Jag glufsar i mig stan. Det är så kul att vara tillbaka. Att bo och leva i Stockholms innerstad ger mig en känsla av att livet är här och nu. Jag cyklar omkring, kollar på arkitektur, i skyltfönster, på människor, stannar, dricker kaffe, träffar bekanta, går slumpartat in i butiker som ser lockande ut, pratar med folk. Barnen tycks känna som jag. De är ovanligt nöjda med livet so far. Det är jag så lycklig över. Det var trots allt på grund av dem och deras ve och väl som vi stannade så länge som vi ändå gjorde i förorten. Bilden av den lyckliga barndomen finns ju liksom där.

I alla fall. Igårkväll hojade jag ner till Berns och tog ett glas vitt vin med en kompis, och sen slank vi in på filmen "Margot at the wedding" som jag velat se sen jag förstod att den är gjord av samma man (Noah Baumbach) som gjorde den makalöst bra filmen "The squid and the whale" (en familj, 80-tal, New York, det går bra för mamman och mindre bra för pappan - något som gör att både pappan och resten av familjen koncentrerar sig på att boasta pappan medan mamman får gneta på i det tysta. Tills hon inte pallar mer och drar. Då faller såklart allt.).
Nya "Margot at the wedding" var lika kul att titta på, snygg som attan och med fantastiska skådisar (Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh och Jack Black) och med samma woody allenska intellektuella psykologisk-neurotisk dialog rakt igenom som fanns i "The squid...".

Ett biotips med andra ord. (Och ett dvd-tips också, "The squid and the whale" alltså).

Sexåringens filmtips är "Pocahontas". Den är ganska härlig faktiskt. Och baserad på en verklig person.

1 kommentar:

Lisa sa...

Tack för tips! Ska hoja ner nån kväll på stan o sen den :-)