fredag 18 april 2008

Kristina Axén Olin igen

En sak till: är det inte symboliskt, nästan övertydligt, att Kristina Axén Olin stod hemma och bakade bullar när allt hade brakat ihop och hon hade ställt in onsdagens jobb? Varför gjorde hon det? Det måste varit överjaget som tagit över. "Hjälp: jag måste vara nyttig på något vis: jag bakar bullar som barnen kan äta när de kommer hem".

Vad är det med bullar? Varför har de kommit att bli synonyma med supermamman? Kanske för att de är de mest tidskrävande bakverk man kan ställa sig att göra kanske. Då är mamman där hon skall vara: i köket. Liksom.

Vad tror ni?

2 kommentarer:

Lisa sa...

Eller så kan det vara så att man längtarefter att skapa något med händerna. Att knåda en deg är skönt. en gång, under en hårt pressad arb.situation, stängde jag in ig i tre dagar och bakade bröd. Mycket bröd. Det var grymt skönt och det hjälpte faktiskt lite grann. Men vist jag fattar hur du menar. Baka bullar är nästan synonymt med en kvinna som ska vara bäst på alla plan. Kanske blir man också, som icke-bullbagare, lite provocerad? Additions-stress?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.