tisdag 15 juli 2008

Glad sommar


Vi är i eternitpalatset och har det bra. Semesterstressen slipper vi dock inte alls. Vi har hela tiden besök av glada vänner och deras barn, kottarna vill åka båt och dörja makrill eller lägga tinor eller spela yatzy eller gå och bada eller äta glass precis jämt. Vi vuxna som står som frustande hästar med målarpenslar och hammare i handen och vill jobba och göra fint i vårt sommarpalats på Prästgårdsgatan (som faktiskt artar sig riktigt bra).
De olika önskemålen krockar med andra ord ibland...
Apropå fiske så får vi så himla många krabbor i vår endaste tina att vi nu snart inte vet vad vi skall göra av dem. Inte en krabba till på mitt matbord, tack. Nä, vi får börja slänga tillbaka dem i havet istället, precis som vi gjort med de åtta präktiga humrar vi också fått i tinan hittills (man får inte fiska hummer förrän klockan 07.00 måndagen den 22 september nämligen) . Men makrillen som sexåringen stolt bär hem steker vi och grillar och mumsar vi så gärna i oss.

Kungshamn är fint. Det luktar hav, det blåser och det rör på sig i byn. Man kan till och med få en jättegod latte här. På panget på vår gata. För alla som är sugna på en gammeldags pensionatstillvaro ungefär så långt västerut ni kan komma i Sverige kan jag väldigt varmt rekommendera vår granne: Prästgården i Kungshamn.
För övrigt läser vi "Hermans sommar" av Stian Hole varje dag. Den är så fantastiskt fin. Sexåringen vill dock alltid avsluta med en snutt från något av alla Tintin- eller Smurf-album som finns här. Hmmm.
Så ha en riktigt riktigt smurfig sommar! Vi hörs.